Tak for denne gang, Danmark

Danmark 2017

August er så småt ved at være forbi, og jeg har været i Danmark i lidt over 3 uger – på min årlige sommerferie. Det har været skønt, men nu sidder jeg her på min allersidste dag og skal til at gøre mig mentalt (og fysisk) klar til at rejse tilbage til Punta Cana på den Dominikanke Republik.

Jeg ved lige præcis hvordan det kommer til at gå rent følelsesmæssigt. Det bliver så mærkeligt at skulle forlade Danmark igen, for nu var jeg lige blevet så vant til at være her – til vejret, til min fars hus, til rutinerne, til at køre rundt på de danske veje, osv.

MEN jeg kan jo ikke blive her, for mit liv er ikke her. Turen tilbage (læg mærke til at jeg bevidst ikke skriver “hjem” for Punta Cana har endnu ikke opnået status af hjem i mit hjerte – og jeg ved heller ikke om stedet nogensinde kommer til det) til Punta Cana bliver lang.

Vi (min mand, Anders, og jeg) flyver fra Kastrup i morgen kl. 13:45 til London, hvor vi overnatter og derfra skal videre direkte til Punta Cana næste morgen. Vi skulle efter planen lande i Punta Cana klokken 13:45, hvilket er et rigtig godt tidspunkt at lande på, for så har vi hele dagen til at få handlet ind, vaske tøj, rydde op, osv, så vi kan være klar til at komme på arbejde dagen efter. Stille og roligt.

Fik jeg nået alt det jeg ville nå i Danmark? Ja, det synes jeg. Jeg fik nået at se de mennesker som jeg holder af – familie, svigerfamilie og veninder.

Jeg fik nået at besøge de butikker, som jeg elsker at shoppe i (H&M, Tiger og Søstrene Grene), også selvom jeg ikke fik købt så meget. Jeg fik dog købt:

1. Bogen Hvad vil du virkelig af Sofie Manning & Mie Kaae (Føtex)
2. Bogen Wellness Syndromet af Carl Cederström & André Spicer (Føtex)
3. En bluse og trusser (H&M)
4. Notesbøger (Tiger)

Jeg fik smagt på de danske specialiteter som jeg “savner” lidt, når jeg bor i udlandet (rugbrød, flødeboller, danske pølser, soft ice).

Jeg fik set de steder jeg altid plejer at se – stranden ved min fars hus, kirkegården hvor min mor og bedsteforældre ligger, byen hvor jeg voksede op, byen hvor jeg gik på gymnasiet, Odense hvor jeg læste på Uni…Thurø hvor jeg blev gift. Og så fik jeg besøgt Bakken i København, hvor jeg var inde og se Cirkusrevy sammen med min svigermor, svigerinde og Anders.

Vejrmæssigt har det været blandet men meget fint, synes jeg. Jeg kan dog godt mærke, at NU begynder det at blive koldere og det er også et slags tegn på, at det er på tide at rejse igen. For kulden er jeg ikke vant til mere, og den savner jeg i hvert fald heller ikke. Jeg kan dog godt savne september, for det er en fantastisk måned…jeg kan godt savne den der sprøde kulde, der ikke føles bidende kold, det klare efterårsvejr og bladene, der skifter farve, falder ned og dækker jorden med deres brune-orange-gyldne farver.

Det kan jeg godt savne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s